Hembygdsgårdar

Vuollerims Hembygdsgård

Murjeksvägen 33
960 30 Vuollerim
0976-102 86, 103 04


Murjeks Hembygdsgård

Box 74, 960 33 Murjek
+46 (0)976 20097
+46 (0)70 6110097

Hembygdsgården har öppet för boende - det finns 2-, 3- och 5-bäddsrum.
Faciliteter: Kök, toaletter med dusch, bibliotek och tv, wifi, torkskåp och möjlighet att tvätta kläder. Skolmuseum.
Lunchrestaurang/fika - öppen vardagar 1100-1300.
Hembygdsgården är öppen vardagar 0900-1300.

Murjeks Hembygdsgård hyser lunchrestaurang, vandrarhem och skolmuseum i samma byggnad. Hembygdsgården har även stugor till uthyrning.

Mat
Lunch serveras varje vardag på Hembygdsgården mellan 11.00-13.00. Hemlagad husmanskost.
Mot beställning tar hembygdsföreningen hand om maten till dop, begravningar eller festliga middagar som födelsedagar eller för att fira t ex lottovinsten. Ring 4-5 dagar i förväg för att beställa maten på numret ovan.

Vandrarhem
Hembygdsgården driver vandrarhem i det som var personalrum och studenternas slöjdsal under seminarietiden. Det är stora och trivsamt ljusa rum som renoverades för några år sen. De har olika färger på väggarna och ett blomnamn som passar med färgen. T ex har rummet Rallarrosen en ljust rosaröd tapet och Solrosen går i gult
Vandrarhemmet fungerar som Bed & Breakfast, där frukosten ingår i priset. Skulle alla rummen vara upptagna, finns förmedling till B&B i privata hem.
Det finns stugor att hyra också. Även de är inredda i olika färger och de är utrustade med ett litet kök och kylskåp. Toaletter och dusch finns i servicehuset.

Skolmuseum
Hembygdsgården har tagit tillvara på de skolbänkar, utbildningsmaterial och annat som fanns kvar från skoltiden och gjort ett litet skolmuseum. Riksantikvariatet har bistått med hjälp för de rätta färgnyanserna på väggar, detaljer och tak enligt dåtidens mode. Besökarna kliver in i en skolsal som ser ut som de gjorde på den tiden det fanns ett seminarium i Murjek.
Man har även andra, kortare utställningar. I somras visade man fotografier en man hade hittat, från hans mors tid som student på seminariet.
Öppettider som på hembygdsgården. Visning annan tid enligt överenskommelse.

Servicehuset
Här finns tvättstuga med maskiner för vanlig och grov tvätt. Boka tid om du t ex har stora otympliga mattor som inte ryms i din egen maskin.

Vill du basta finns här två olika stora bastur att välja mellan. Den lilla rymmer 5 personer, kanske 6 stycken om ni trängs. I den stora bastun får upp till 12-15 personer plats. Boka bastu eller tvättstuga, ring 0976-201 01. Obs ett annat telnr.