Snöskoter är det många som tycker om att köra när snön har lagt sig vit ute i vår vackra natur. Runt om vuollerim finns många fina utflyktsmål.

Ett populärt mål är vår fina skoterstuga i Storrajaur (mellan Vuollerim & Murjek). Där samlas man i vårsolen för att umgås och äta god mat, eller för att dra upp en röding från vår planterade sjö (Klarvattutjärn även kallad Jokkesjön). En gång varje vår träffas vi för en familjedag med korvgrillning fika och fisketävling. Under våren körs även en dragracingtävling (på åkern mitt emot Folkets Hus) Där de medlemmar som vill får ställa upp sina maskiner i olika klasser, även där brukar solen göra sig synlig, så även skotergrillen med de goda hamburgarna.

Varje vinter arbetar två man med att sladda och underhålla skoterlederna runt Vuollerim, för att skoterturerna ska bli så härliga som möjligt. Lederna till Båstaträsk, Porsisjöarna, Jokkmokk, Storbacken, Murjek & Malmens väg.
Nytt för 2004 är Luleälvdalsleden som vi i Vuollerim har dragit igång, den ska sträcka sig från havet i Luleå till Kvikkjokk & Stora Sjöfallsfjällen.
Även en led mellan Vuollerim och Kåbdalis är kryssmarkerad.

Bli medlem i Jokkmokks skoterförening du med och stöd skoteråkandet, vi är idag ca: 600 medlemmar.
Pris medlemskort (finns att köpa hos Johnnys skoter & mek)

  • Medlem vuxen: 100 kr
  • Ungdom till 20 år: 50 kr
  • Stödmedlem: 50 kr

Vad får man för det?
Jo! Man får fina skoterleder.
Utnyttja den fina skoterstugan.
Fiska i skoterföreningens sjöar.